пʼятниця, 10 серпня 2007 11:46

Таліби обіцяють зберегти заручникам життя до переговорів із корейцями

Бойовики афганського руху "Талібан" заявили, що не вбиватимуть утримуваних заручників, поки не відбудуться заплановані прямі переговори з делегацією Південної Кореї. Сторони продовжують обговорювати питання по телефону, заявив представник угруповання Мухаммад Юсуф. "Доти, поки ми не зустрінемося віч-на-віч з південнокорейцями, ми не плануємо вбивати нікого з корейських заручників", - сказав Мухаммад Юсуф.

Представник талібів відзначив, що від"їзд із країни співробітників південнокорейських гуманітарних організацій допоможе переговорам про звільнення полонених.

Протягом найближчого місяця всі співробітники південнокорейських гуманітарних організацій, що працюють у Афганістані, будуть відправлені додому. У липні уряд Південної Кореї заборонив своїм громадянам в"їжджати на територію Афганістану.

Бойовики руху "Талібан" 19 липня зупинили в афганській провінції Газні автобус і захопили в заручники 23 громадян Південної Кореї, які знаходилися в Афганістані з гуманітарною місією. Таліби вже стратили двох полонених і заявили, що вб"ють інших, якщо їх вимоги щодо виведення з Афганістану південнокорейського військового контингенту й звільнення з в"язниць їхніх соратників не будуть виконані. У руках бойовиків залишається 21 заручник, серед них 16 жінок і п"ятеро чоловіків.

Афганський уряд, у свою чергу, відмовляється виконати вимогу про звільнення полонених бойовиків, вважаючи, що це лише спровокує викрадання людей, і вимагає в ім"я ісламських цінностей і афганських традицій звільнення 16 південнокорейських жінок, повідомляє агентство AP.

 

Зараз ви читаєте новину «Таліби обіцяють зберегти заручникам життя до переговорів із корейцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі