четвер, 30 серпня 2007 11:30

Таліби обіцяють відпустити решту заручників сьогодні

Усіх південнокорейських полонених у Афганістані повинні звільнити в четвер. У полоні в талібів зараз залишаються 7 чоловік, 12 відпустили в середу.

"Мені досі не віриться, що це сталося, - вигукує представник родичів заручників Ча Сунг-Мін. - Я би зміг у це повірити, тільки якщо б моя сестра прибула б зараз до аеропорту".

"Мою сестру відпустили в числі перших, - не приховує радості брат заручниці Лі Юнг-Хун. - Я відразу ж зателефонував батькам. Нашому щастю просто немає меж".

210 військовослужбовців налічує контингент Південної Кореї в Афганістані. Їх повернення додому - це ціна життя 19 заручників, які шість тижнів провели в полоні у терористів. Вивести всіх солдатів, що займаються відновленням доріг і допомогою населенню, - головна вимога талібів.

Отримавши згоду офіційного Сеула виконати всі вимоги, таліби стали відпускати заручників невеликими групами. Діючи через посередників - старійшин одного з племен провінції Газні, - терористи передали першу групу Червоному Хресту рано вранці.

Потім протягом всього дня родичі заручників передавали один одному інформацію про звільнених. До кінця минулого дня стало ясно, що всіх місіонерів звільнити за один день не вдасться.

Напружене очікування в афганському повітрі протримається ще добу. Семеро людей все ще чекають на своє звільнення. Вже не приховуючи свого обличчя, таліби дружньо обіймають парламентерів із Південної Кореї. А світова преса все рідше згадує про двох убитих заручників. Можливо, щоб не нашкодити переговорному процесу, пишуть "Вести".

Зараз ви читаєте новину «Таліби обіцяють відпустити решту заручників сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі