пʼятниця, 10 жовтня 2008 13:17

Тайські опозиціонери здалися поліції

Керівників масових акцій протесту в Таїланді, що привели до крупних зіткнень з поліцією і подальшої відставки віце-прем"єра, здалися поліції. Незабаром після цього їх випустили на свободу без виплати застави на поруки трьох сенаторів, повідомляє Reuters.

Опозиціонери вирішили здатися після того, як з них було знято звинувачення в зраді і спробі державного перевороту. При цьому з організаторів масових маніфестацій не знімається відповідальність за зіткнення демонстрантів з поліцією, за що по законах Таїланду можуть посадити у в"язницю на строк до семи років. Для порівняння, максимальне покарання за державну зраду - страта.

У останні дні загострилося протистояння між урядом і опозиціонерами, що вимагають відставки тайського кабінету міністрів. У вівторок, 7 жовтня, в столиці Таїланду Бангкоку відбулися найбільші зіткнення між протестуючими і поліцією, в результаті яких дві людини загинули, близько п"ятисот отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Тайські опозиціонери здалися поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі