пʼятниця, 18 липня 2008 11:06

Тайфун на Тайвані викликав масштабні повені (ФОТО)

Тайфун "Кальмегі" обрушився сьогодні вночі на Тайвань, викликавши у низці повітів масштабні повені та сходження селів. За даними рятувальних служб, 4 людини пропали без вісті.

Епіцентр атмосферної воронки, що накрила практично весь острів, в даний час знаходиться за 70 кілометрів на північний захід від його столиці - Тайбея. Над всією територією Тайваню з минулого четверга йдуть інтенсивні зливи. У низці місць випало більше 800 міліметрів опадів. Як показує місцеве телебачення, вулиці деяких населених пунктів перетворилися на вируючі потоки. Повінню, зокрема, охоплений Гаосюн - друге за величиною місто і найбільший порт на півдні Тайваню.

Через розгул стихії в постраждалих районах закриті школи та офіси. Паралізовано автомобільне і залізничне сполучення. У міжнародному тайбейському аеропорту "Таоюань" скасовані або відкладені десятки авіарейсів, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Тайфун на Тайвані викликав масштабні повені (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі