неділя, 13 квітня 2008 13:36

Тадіч: Росія зацікавлена у вступі Сербії в ЄС

Президент Сербії Борис Тадіч висловився за швидку ратифікацію рамкової нафтогазової угоди з Росією в Народної скупщині (парламенті) країни. Про це він заявив в інтерв"ю столичній газеті "Політика", яке повністю буде опубліковано в понеділок.  "Було б трагікомічно не підтримати те, ініціатором чого я сам виступив кілька років тому", - сказав, зокрема, Тадіч. За його словами, Росія зацікавлена в тому, щоб Сербія стала членом Євросоюзу, оскільки "має намір через територію Сербії здійснювати постачання свого газу і інших енергоносіїв в ЄС". "Сербія, ставши членом ЄС, залишиться добрим приятелем Росії", - відзначив Тадіч.

За словами голови держави, виступаючої, на відміну від премьер- міністра Воїслава Коштуніци, за безумовне підписання Угоди про стабілізацію і асоціацію з ЄС, "немає ніякої дилеми" в тому, що цей крок дозволить привернути до Сербії і російські інвестиції. "Я б також хотів, щоб наша угода з Російською Федерацією про вільну торгівлю була ратифікована в Державній Думі, чого поки не відбулося. Це дало б нам велику упевненість в тому, що угода виконуватиметься", повідомляє ІТАР-ТАРС.
Зараз ви читаєте новину «Тадіч: Росія зацікавлена у вступі Сербії в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі