середа, 04 грудня 2013 09:59

Табачнику про постраждалих на Майдані студентів ніхто не доповів: " Це суцільна брехня"

Табачнику про постраждалих на Майдані студентів ніхто не доповів: " Це суцільна брехня"
Фото: ru.tsn.ua

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник стверджує, що під час розгону Евромайдана 30 листопада жоден студент київського вищого навчального закладу не постраждав. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки.

"Ті заклики, якими весь час обурюють і обманюють людей представники та керівники опозиції про київських студентів, не відповідають дійсності. Це суцільна брехня. З п'ятниці на суботу жоден студент київського вищого навчального закладу на Майдані Незалежності не постраждав", - заявив Табачник.

За його словами, "це звірено з даними вищих навчальних закладів, за інформацією деканатів, органів студентського самоврядування та перевірено в медичних установах столиці України". Міністр також звинуватив представників опозиції в тому, що вони "наповнюють інформаційний простір нахабними, цинічними і просто антилюдськими провокаціями".

"Наприклад, сьогодні один колишній чиновник МОН поширив інформацію про те, що нібито в Міністерстві освіти і науки готують якихось неіснуючих молодих людей- 100 осіб - щоб змішати їх зі студентами, які беруть участь в акціях протесту. А у нас сьогодні з 8.30 ранку дійсно було запланована ще місяць тому нарада головних бухгалтерів та директорів професійно-технічних навчальних закладів. І більшість з цих 100 чоловік годиться, хто в батьки, хто в матері, а хто і в бабусі й дідусі студентам. І ця брехня поширилася в інформаційному просторі", - зазначив Табачник.

Як повідомляє ВВС, очевидці розповіли, що штурм Євромайдану почався приблизно в чотири ранку. Десятки людей побиті, серед них багато студентів - як дівчат, так і чоловіків. На відеозаписах, оприлюднених в інтернеті, видно, як бійці "Беркута" витісняють людей з-під монументу Незалежності, при цьому б'ючи їх кийками. Деяких продовжували бити навіть після того, як вони падали. На кадрах також видно людей із закривавленими обличчями. За словами кореспондента ВВС Україна, вранці Майдан Незалежнсті оточили представники спецпідрозділів, робочі комунальних служб змивали кров з тротуарів. Два виходи з підземного переходу були заблоковані, а центр Києва заповнений великою кількістю міліції.

Раніше також повідомлялося, що Міністерство освіти розіслало листи до всіх вищих навчальних закладів країни з вимогою доповідати про постраждалих або травмованих студентів, а також тих, хто не ходить на пари і пізно повертається у гуртожиток. Втім молоді люди здебільшого навіть не зверталися до медиків, боячись політичного переслідування.

Зараз ви читаєте новину «Табачнику про постраждалих на Майдані студентів ніхто не доповів: " Це суцільна брехня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі