середа, 13 червня 2012 12:21

Табачник запевнив, що школи отримають підручники бажаною мовою

Табачник запевнив, що школи отримають підручники бажаною мовою
Дмитро Табачник розповів, якими мовами будуть вчитись діти у школах. Фото: segodnya.ua

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України має намір удосконалити держзамовлення на підручники і направляти в школи підручники тією мовою, якою здійснюється викладання в школах, заявив глава Міністерства Дмитро Табачник.

"Держзамовлення на підручники буде подаватися в школи тією мовою, яку замовляють школи... Якщо в молдавську школу приходять книги румунською, вони нікому не потрібні. Якщо в угорську школу приходять книги російською, вони теж нікому не потрібні", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник похвалився, що не змушує студентів вчити "непотрібну мову"

За словами міністра, його Міністерство буде чітко виконувати заявки на підручники, як у мовній категорії, так і за кількістю, які подаються обласними управліннями освіти і науки.

"Якщо обласні управління освіти і науки Міністерству направляють один перелік замовлень мовне і за кількістю, а Міністерство їх дресирує так, як це було в 2008-му, у 2009-му роках і каже: "Ви просите одне, але отримаєте те, що ми вважаємо необхідним", - це неправильно. Через це купа таких книг, а по суті, знищені бюджетні кошти лежать в підвалах шкіл, а школи за свої кошти закуповують необхідні їм книги", - додав Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Табачник запевнив, що школи отримають підручники бажаною мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі