Ексклюзиви
понеділок, 28 жовтня 2013 11:28

Табачник вирішив засекретити інформацію від приймальних комісій

Табачник вирішив засекретити інформацію від приймальних комісій
Фото: dt.ua

З проекту Умов прийому до ВНЗ на 2014 рік прибрали норму, яка зобов'язувала приймальні комісії оприлюднити свої рішення про хід вступної кампанії на стендах і сайті навчального закладу.

Якщо раніше всі зацікавлені могли відслідковувати інформацію про конкурсну ситуацію в кожному вузі з декількох джерел - на сайті вузу, стенді приймальної комісії і в інформаційній системі " Конкурс", то тепер з цим спробують покінчити, пише ZN.UA.

Затвердити нові Умови прийому Міносвіти планує найближчим часом. На їх основі кожен вищий навчальний заклад розробить свої правила прийому.

Крім того МОН хоче відмовитися і від системи "Конкурс" - системи, яка містить зведену інформацію про конкурсну ситуацію в кожному вузі країни.

Система отримувала дані з Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Однак прості громадяни не мають доступу до ЕГЕБО. Тому з ліквідацією системи "Конкурс " вони не зможуть оперативно відслідковувати, що відбувається в обраному ними вузі з рейтинговими списками, на якому вони місці і куди нести оригінали документів.

Офіційних причин, чому МОН хоче позбутися " Конкурсу " - кілька. Одна з них - адміністратором " Конкурсу " є громадська організація зі Львова " Центр освітньої політики".

Її форма власності - приватна, а " в Умовах прийому до вищих навчальних закладів України не позиціонуються переважні права окремих приватних структур з інформування громадськості про хід вступної кампанії".

Крім того інформація в " Конкурсі " - копія інформації з ЕГЕБО і "не може містити некоректних даних про хід вступної кампанії". У зв'язку з чим можна обійтися і без " Конкурсу ", вважають у МОН.

Третя причина - розробника і розпорядника інформаційної системи " Конкурс" не визначено.

"Однак можна було б продовжити підтримувати роботу системи за рахунок коштів проекту, а потім передати все на баланс МОН. Міністерство створить свою власну відкриту інформаційну систему або просто зробить відкритою ЕГЕБО в частині вступної кампанії " , - зазначає ZN.UA.

Зараз ви читаєте новину «Табачник вирішив засекретити інформацію від приймальних комісій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути