середа, 27 жовтня 2010 14:16

Табачник та міністр Путіна підкорегують під Росію підручник з історії України

Табачник та міністр Путіна підкорегують під Росію підручник з історії України

Росія і Україна домовилися створити робочу групу в складі учених - істориків з підготовки єдиного навчального посібника для вчителів історії.

Відповідне рішення було ухвалено на черговому спільному засіданні Підкомітету з питань гуманітарної співпраці Українсько-російської міждержавної комісії, яку очолюють президенти двох країн.

За словами міністра освіти Дмитра Табачника, до групи також залучать вчені з Білорусі та Польщі.

"Комісія зараз вперше виходить на міжнародні проекти. Це будуть не тільки двосторонні проекти, а й за участю європейського співтовариства і інших країн, а також три-, і чотиристоронні проекти – Україна, Росія, Білорусь і Польща. Наші історики домовилися, і сьогодні ми під час засідання Підкомітету гуманітарної співпраці прийняли рішення створити робочу групу з учених-істориків з підготовки навчального посібника для вчителів історії", - сказав Табачник.

Він висловив переконання, що вчителі історії - люди, підготовлені до сприйняття різних точок зору, зокрема контраверсійних і дискусійних, можуть дати більше знань дітям, які вже самі зроблять свої висновки з того чи іншого приводу.

Міністр також повідомив, що українські та російські фахівці працюють над новим форматом підручників з математики, фізики, хімії, астрономії.

"Мені відверто дуже подобаються підходи, які в підготовці нових стандартів з природничо-наукових, математичних дисциплін готує російське видавництво "Просвещение" і вчені з Російської академії наук та Інституту стратегії освіти Росії. Тому ця робота буде", - підсумував міністр освіти України.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Табачник та міністр Путіна підкорегують під Росію підручник з історії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі