середа, 16 березня 2011 13:45

Табачник пообіцяв, що у старшій школі учні вчитимуть 8-9 предметів

Табачник пообіцяв, що у старшій школі учні вчитимуть 8-9 предметів

Україна перейде на новий стандарт навчання в старшій школі. В учнів 10-11 класів буде 8-9 предметів замість нинішніх 18.

Про це 16 березня на прес-конференції сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

"Найкращі європейські школи, наприклад, британська, фінська та інші, в старших класах мають саме стільки предметів. Щоб не було як у Пушкіна в "Онегине". "Мы все учились понемногу, чему нибудь и как нибудь", - сказав міністр.

"На сьогодні наш 11-ий клас має 18 предметів. Гімназія ще збільшує на 2-4 предмети. Чи можна підняти якість освіти, якщо дитина буде однаково приділяти увагу 20 або 22 предметам? Немає іншого шляху в світі, крім створення профільної школи", - вважає він.

За його словами, фахівці з Академії педагогічних наук зараз готують новий державний стандарт загальної середньої освіти.

"Буде кілька напрямків профільної школи. Математична, природнича, медико-біологічна, гуманітарна і школа трудових технологій. Загальна освіта, яку здобувають 9 класів, відміняти ніхто не буде".

Чиновник пояснив, що предмети будуть залежати від школи, яку обрали. Якщо це фізико-математична, то обов'язковими будуть в старших класах алгебра, геометрія, математика, астрономія і таке інше. Менше приділятиметься уваги географії чи історії.

"Це дає можливість підняти якість освіти. Досвідом вже скористалась Росія. З 1 вересня 2013 року половина регіонів переходить на новий навчальний стандарт".

Коли саме почне працювати нововведення, міністр не знає.

"Пару місяців піде на обговорення. До кінця року ми зможемо говорити про новий державний стандарт повної середньої освіти. Тільки потім про впровадження. В Британії це забрало три роки, в Росії - два. Будемо шукати найоптимальніший варіант.

Зараз ви читаєте новину «Табачник пообіцяв, що у старшій школі учні вчитимуть 8-9 предметів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі