четвер, 17 березня 2011 13:59

Табачник об'єднає 50 вишів до кінця 2011 року

Табачник об'єднає 50 вишів до кінця 2011 року

До кінця поточного навчального року в Україні будуть об'єднані близько 50 ВНЗ.

Про це на брифінгу заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

"До кінця цього навчального року ми в Україні добровільно об'єднаємо близько 50 ВНЗ університетського рівня. Ми вже провели абсолютно унікально, без будь-якого напруження, процес об'єднання ВНЗ у Львові. Об'єдналися університет "Львівська політехніка" і державний університет 4-го рівня акредитації - Університет інформаційної комунікації і технології ім. В. Чорновола, - він увійшов до складу "Львівської політехніки", - сказав Табачник.

Міністр зазначив, що таке об'єднання призвело до зменшення адміністративних витрат і студенти отримали можливість продовжити навчання в університеті з більш високими можливостями. За словами Табачника, другий такий проект вже на виході, вже прийнято рішення, але обов'язково конференції трудових колективів повинні зібратися і за це проголосувати.

За словами міністра, найближчим часом Донецький політехнічний університет прийме до свого складу Державний університет інформаційних технологій і штучного інтелекту 4-го рівня акредитації. Також готується дуже потужний експеримент у Кривому Розі, де чотири ВНЗ державної форми власності приєднають до себе філії та створять єдиний Криворізький державний університет. Також, за словами Табачника, подібний проект буде реалізований в Луганську, Херсоні, Чернігові та інших областях.

"Я думаю, що тенденції створення маленьких неякісних державних (освітніх) закладів за державні кошти ми обов'язково подолаємо ще до завершення роботи над новим законом про вищу освіту", - сказав Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Табачник об'єднає 50 вишів до кінця 2011 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі