четвер, 02 серпня 2012 14:50

Табачник назвав норму закону про співвідношення контрактників і бюджетників 50 на 50 рудиментом

Табачник назвав норму закону про співвідношення контрактників і бюджетників 50 на 50 рудиментом
Дмитро Табачник вважає, що від цієї норми потрібно відмовлятися. Фото: initiativenational.blogspot.com

Від норми закону про те, що кількість бюджетних місць у вищих навчальних закладах має бути не менше 50 відсотків, треба відмовлятися. Це - рудимент тоталітарного суспільства. Про це на прес-конференції заявив міністр освіти Дмитро Табачник.

"Я вважаю, що в цілому співвідношення контрактантів і бюджетників по вищим навчальним закладам буде витримано. Але в Україні є кращі університети, де здобувають найбільш затребувані спеціальності. Наприклад, до Київського національного університету ім. Шевченка 45,5 тисяч заяв. Університет має і найкращих фахівців, викладачів і професорів найвищого ґатунку. Утім через цю норму він не може відібрати більше абітурієнтів. Хоча для цього є можливості професорського складу", - наголосив міністр.

На його думку, кращі університети повинні розвиватися більш високими темпами, бо "не можна всіх вкладати в одне прокрустове ложе".

Табачник наголосив, що кожен абітурієнт подає приблизно 3,5 заяви. Половина з них потрапляє у 50 найкращих навчальних закладів країни. А кожна п'ята заява йде у 10 найкращих університетів.

"Найкращі випускники концентруються і прагнуть потрапити до 50 найкращих навчальних закладів України. Тому слід надати тим університетам, які мають і світове, і загальноєвропейське ім'я, розширювати освітні послуги. Тим більше, що багато дітей після першого курсу, хто краще вчиться, переходять з контрактної форми на бюджет. А хтось не витримує навчання, особливо на складних природничих, технічних факультетах, і навпаки переходить на контракт", - упевнений голова міністерства освіти.

Зараз ви читаєте новину «Табачник назвав норму закону про співвідношення контрактників і бюджетників 50 на 50 рудиментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі