четвер, 19 липня 2007 10:56

Сюзанну Станік повернули до Конституційного Суду

Шевченківський районний суд Києва задовольнив адміністративний позов Сюзанни Станік до Президента України Віктора Ющенка про визнання протиправним його указу про звільнення її з посади судді Конституційного суду.

Адміністративний позов до Президента був задоволений судом у повному обсязі. Своїм рішенням райсуд поставив за обов"язок главі держави скасувати указ про звільнення пані Станік і відновити її на посаді судді КС.

У Кабінеті міністрів відновлення Станік на посаді судді КС вчора  сприйняли "абсолютно обґрунтованим". На думку представника Кабміну в КС Василя Німченка, сам факт відсутності в указі про звільнення суддів КС мотивації цього рішення свідчить про порушення законодавства.

"Невмотивоване звільнення людини й обвинувачення при цьому її в порушенні присяги взагалі неприпустимо", вважає  Німченко.

У Секретаріаті Президента впевнені, що, ухваливши рішення щодо відновленні пані Станік на посаді судді КС, Шевченківський районний суд перевищив свої повноваження.

"Мова йде про конституційне право президента призначати й звільняти суддів Конституційного суду, а не про право роботодавця, що перебуває з суддею КС у трудових відносинах", заявив радник Президента Степан Гавриш.

Він також підкреслив, що рішення райсуду, який дозволив собі втрутитися в конституційну юрисдикцію й прийняти рішення, що стосується конституційних прав і обов"язків глави держави, "як мінімум викликає тривогу".

"Ми усе далі й далі йдемо в політичне правосуддя", стурбовано сказав пан Гавриш.

Нагадаємо, 1 травня Президент підписав указ про звільнення Станік з посади судді Конституційного суду "у зв"язку з порушенням присяги".

За матеріалами Інтерфакс, КоммерсантЪ

Зараз ви читаєте новину «Сюзанну Станік повернули до Конституційного Суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі