Ексклюзиви
середа, 25 липня 2018 13:16

Свято сала, фестиваль весілля та зіркові концерти: ювілейний Сорочинський ярмарок запрошує гостей

Автор: Фото yarmarok.in.ua
  Ювілейний Сорочинський ярмарок запрошує гостей
Ювілейний Сорочинський ярмарок запрошує гостей

Національний Сорочинський ярмарок 2018 року відбудеться з 21 по 26 серпня традиційно в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області. Офіційне відкриття заплановане на 21 серпня об 11:00.

"2018 рік для нас особливий, адже 20 років тому вперше запрацював проект відродження Сорочинського ярмарку. Маємо кілька десятків сюрпризів для відвідувачів, але розкриємо тільки деякі. Вперше започатковуємо тематичну алею, на якій будуть представлені найкращі українські виробники вина та меду. Із білоруського міста Гомель приїдуть виробники трикотажу і натуральних тканин із льону", - розповіла Світлана Свищева, керівник проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сорочинському ярмарку очікують півмільйон людей

"Традиційно запросили президента, спікера та прем'єра, депутатів і до 70 представників дипломатичних місій в Україні. Загалом за 20 років ярмарок відвідали гості із 50 країн світу, всі перші люди країни відвідували свято. Але дотримуємося правила - Сорочинський ярмарок залишається без політики, адже люди мають відпочивати, купувати, продавати, насолоджуватися життям і, насамперед, об'єднуватися".

У рамках ярмарку відбудеться всеукраїнський фестиваль народної творчості "Ярмаринка". Прийме 7 тис. учасників.

"Народні колективи зголошуються на ярмарок і доводиться вибирати найкращих. Вечірня концертна програма збирає найпопулярніших артистів країни. Поєднання культури, економіки і традицій дало змогу потрапити на конкурс Книги рекордів України як масштабний ярмарковий захід".

Під час ярмарку народні умільці проведуть понад 15 майстер-класів.

"Вперше художники із усієї України будуть малювати картини на гоголівську тематику під час ярмаркування. Презентують свої роботи, покажуть майстерність і навчать бажаючих. Також вперше відбудеться фестиваль-конкурс українського весілля, під час якого буде презентація всіх видів весілля в автентичному одязі, традиціях та обрядах із різних куточків країни. Традиційно проведемо свято сала, конкурс дівочої краси, козацького гопака і різноманітні кулінарні та культурні конкурси із розвагами".

Автор: Фото yarmarok.in.ua
  Ювілейний Сорочинський ярмарок запрошує гостей
Ювілейний Сорочинський ярмарок запрошує гостей

За роки існування ярмарок вдвічі збільшив кількість днів проведення.

"Кожного року маємо суттєві зміни і покращуємо сервіс. Якщо раніше гоголівські герої були тільки на відкритті та закритті ярмарку, то зараз актори працюють кожного дня. За 20 років виростили не одне унікальне поголів'я українських волів. Вони стали одним із символів ярмарку. Це сильні та напівдикі тварини, які генетично мають отримувати велике фізичне навантаження. Також натовп їх може злякати, тому доводиться багато працювати над їхнім вихованням".

Не випадково символом ярмарку обрали млин, адже тільки на території села раніше було 15 вітряків.

"Млини також були важливими дороговказами для мандрівників. Продовжуємо відбудовувати цю територію, на якій історично кілька століть проводили ярмаркування. Кожного року 2,5 тис. відвідувачів залишаються на ночівлю. Цього року доба коштуватиме від 100 до 200 грн. Село заробляє, але хаотично - ніхто системно не дбає про розвиток туристичної галузі. ТОВ "Сорочинський ярмарок" продовжує дбати про соціальну відповідальність і цього року за власні кошти відремонтували Великосорочинський храм, підтримуємо футбольну команду і подарували дитячий майданчик".

21 серпня гості ярмарки будуть вражені піснями гурту "Ляпіс-98". 24 серпня відвідувачам подарує концерт гурт "Kazka". 25 серпня розважатиме Verka Serduchka із власним колективом. 26 серпня "95 квартал" і гурт "ВВ" потішать гостей ярмарку жартами і неперевершеним звучанням української пісні. Варість квитків на офіційному порталі ярмарку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість квитків на концерти під час Сорочинського ярмарку

120 тис. глядачів прийшли на концерт Олега Винника в 2017 році під час Сорочинського ярмарку. Кілька десятків тисяч глядачів заспівали разом із Олегом Винником його головні хіти. Під час виконання композиції "Ніно" на площі перед сценою не залишилося жодної людини, яка не підспівувала. Публіка влаштувала імпровізований флешмоб - із вогнями та танцями. "Я бажаю нашій країні великого людського багаторічного нескінченного щастя!", - звернувся до присутніх Винник.

Зараз ви читаєте новину «Свято сала, фестиваль весілля та зіркові концерти: ювілейний Сорочинський ярмарок запрошує гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути