четвер, 09 грудня 2010 15:56

Священники також платитимуть податок за кодексом Азарова

Священники також платитимуть податок за кодексом Азарова

Ще однією категорією громадян, що потрапили під дію нового Податкового кодексу, стали священнослужителі.

Як заявив адвокат Клим Братковський, згідно з прийнятим кодексом місіонер або священик, що здійснює незалежну професійну діяльність, зобов'язаний стати на облік в органах державної податкової служби і платити податок у розмірі 15 або 17% - залежно від розміру доходу.

Правда, відмічає він, оподаткуваним доходом у священнослужителя вважатиметься прибуток, - різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, якщо він реєструватиметься в податковій як особа, що здійснює незалежну професійну діяльність.

Таким чином, податок належить платити з отриманих пожертвувань від громадян за хрещення, похоронну відправу, освячення житла або автотранспорту і тому подібне.

Нагадаємо, 18 листопада Верховна Рада України прийняла Податковий Кодекс. 22 листопада на Майдані Незалежності підприємці розпочали безстроковий мітинг проти Податкового кодексу.

30 листопада президент Віктор Янукович ухвалив рішення ветувати кодекс.

2 грудня Верховна Рада ухвалила податковий у кодекс у новій редакції з пропозиціями президента.

Вночі, 3 грудня, близько 5.00 співробітники органів внутрішніх справ і працівники столичних комунальних служб знесли наметове містечко протестуючих проти Податкового кодексу підприємців на Майдані Незалежності в Києві.

Того ж дня Янукович підписав кодекс.

Weekly.ua

Зараз ви читаєте новину «Священники також платитимуть податок за кодексом Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі