субота, 05 травня 2007 18:06

Священні корови Камбоджі передбачили сильну посуху

Камбоджійські священні корови в суботу передбачили країні тривалу засуху і неврожай, повідомляє AFP.

Невтішний прогноз був зроблений в ході спеціальної церемонії, яка щорічно проходить в парку королівського палацу в Пномпені перед початком посівної. На церемонії, що зібрала декілька тисяч чоловік, був присутній король Камбоджі Нородом Сиамоні і прем"єр-міністр країни Хун Сіна.

Перед стадом священних корів було виставлено сім блюд з рисом, кукурудзою, бобами, кунжутом, сіном, водою і рисовою горілкою. Залежно від того, якому блюду віддадуть перевагу священні корови, придворні астрологи роблять висновки про майбутній урожай. У 2007 році корови звернули увагу лише на кукурудзу і з"їли всього 45 відсотків цього блюда. На думку астрологів, вибір кукурудзи і поганий апетит рогатих провісників означає, що країну чекає тривала засуха і, як наслідок, поганий урожай.

Жителі Камбоджі, що є однією з найбідніших країн світу, дуже серйозно ставляться до церемонії прогнозу видів на урожай. Більшість Камбоджі займаються сільським господарством, і неврожай означає для мільйонів жителів країни пряму загрозу життю.

Проте влада Камбоджі, після того, як корови дали невтішний прогноз, поспішили нагадати, що прогнози священного стада збуваються далеко не завжди. Так в 2001 році священне стадо не зуміло передбачити сильну повінь, в результаті якої загинули не меншого 59 чоловік, а тисячі були вимушені покинути свої будинки, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Священні корови Камбоджі передбачили сильну посуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі