неділя, 22 листопада 2009 17:56

Священики заблокували роботу херсонської клініки

Священики заблокували роботу херсонської клініки

У Херсоні священики Всіхсвятського храму Української православної церкви (Московський патріархат) заблокували роботу міської шкірно-венеричної клініки у центрі міста.

Сьогодні близько 11.00 кілька служителів церкви заблокували коридор одноповерхової будівлі клініки і почали вести церковну службу.

Як прокоментував один із учасників інциденту, священик батько Ніколай, у церковного приходу є рішення одного із судів, за яким частина будівлі клініки належить церкві, оскільки до 1922 року в ній жив священик.

У той же час церковнослужителі відмовилися надати міліціонерам, які приїхали у клініку, рішення суду, оскільки воно нібито знаходитися у настоятеля храму отця Віталія, а він, у свою чергу, "лежить під крапельницею в іншій лікарні".

Міліція не перешкоджала діям священиків. А священики не дозволяли ходити клінікою пацієнтам і медперсоналу.

Як пояснила головлікар клініки Світлана Мережицька, судові тяжби між церквою і мерією Херсона (лікарня знаходиться у міській комунальній власності Херсона) тривають 4,5 року.

"Священики принесли нам ксерокопію рішення Київського господарського суду від 9 листопада, згідно з яким частина приміщення клініки має бути передана церкві. Нібито там колись жив священик. Ніяких документів архівних, які б підтверджували це, у церкви немає. Тільки свідчення бабусь, які нібито бачили, що тут колись хрестили дітей", - сказала С.Мережицька.

Священики не мають наміру залишати клініку доти, доки її остаточно не передадуть церкві.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Священики заблокували роботу херсонської клініки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі