четвер, 10 квітня 2008 19:40

Священика звільнили за плювання на паству

Священик британської церкви був звільнений за те, що був грубий з прихожанами і церковним старостою і, зокрема, плював в паству на проповіді.

Церковний суд розцінив поведінку священика Тома Емброза як "груба, агресивна, примхлива, руйнівна, а часом дріб"язкова".

Том Емброз почав поводитися неадекватно з самого початку своєї роботи в церкві Святих Марії і Михайла в містечку Трампінгтон в 1999 році. Так, під час різдвяної служби Емброз показував прихожанам комп"ютерну презентацію, чим шокував багато прихожан. Крім того, він запропонував обладнати церкву туалетами і прибрати частину лавок, щоб звільнити простір для спілкування.

Ще одним приводом для обурення пастви стала пропозиція священика вирубати дерева в церковному дворі без консультації з приходською радою. Під час проповідей Емброз критикував прихожан і, крім того, використовував так багато ладану, що деяким ставало погано.

Суд над Емброзом почався у вересні минулого року. Сам священик вважає, що причина процесу над ним - спроби модернізувати сталу церковну систему, повідомляє в четвер Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Священика звільнили за плювання на паству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі