понеділок, 04 серпня 2008 16:10

Світтовий банк назвав головні завдання Росії

Директор Світового банку в Росії Клаус Роланд вважає, що головними завданнями Росії залишаються боротьба з інфляцією і підвищення фінансової грамотності населення. Слова Роланда передає агентство "Інтерфакс".

На думку Роланда, за десятиліття, що пройшло після дефолта, Росія зуміла добитися макроекономічної стабільності і накопичити достатньо засобів за рахунок зростання цін на сировину. Бюджет виконується з профіцитом, рубль зміцнився, а об"єм міжнародних резервів перевищив 500 мільярдів доларів.

Нагадаємо, в кінці липня вперше в поточному році тижнева інфляція в Росії впала до нуля відсотків. За три тижні споживчі ціни виросли на 0,5 відсотка. В той же час з початку 2008 року інфляція склала 9,3 відсотка. Для порівняння, за той же період 2007 року зростання склало 6,6 відсотка.

28 липня стало відомо, що Мінекономрозвитку різко підвищило прогноз по інфляції в Росії в 2008 році - з 10,5 до 11,8 відсотка. У 2007 році індекс споживчих цін в Росії склав 11,9 відсотка.

Зараз ви читаєте новину «Світтовий банк назвав головні завдання Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі