середа, 19 березня 2008 08:03

Світові ціни на нафту стрімко злетіли вгору

Ціни на нафту на світових ринках у вівторок значно підвищилися на тлі рішення Федеральної резервної системи США знизити базову відсоткову ставку на 75 базисних пунктів до 2,25%, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес.

На нью-йоркській біржі NYMEХ (New York Merchantile Exchange) вартість квітневих ф"ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil підвищилася на 3,74 долара - до 109,42 долара за барель.

Ціна квітневих ф"ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE (InterContinental Exchange Futures) за підсумками торгів підвищилася на 3,81 долара - до 105,56 долара за барель.

Зниження ставки покликане стимулювати економіку США, темпи зростання якої за 2007 рік уповільнилися до 2,2%, що є найнижчим рівнем за останні п"ять років. На рішення знизити ставку вплинула плачевна ситуація на ринку нерухомості і кредитування.

За прогнозами американських аналітиків, найближчим часом збережеться тенденція до підвищення світових цін на нафту у зв"язку з такими чинниками, як зниження курсу американської валюти, складна геополітична ситуація у  світі, а також відмова країн-членів ОПЕК збільшити обсяги видобутку нафти, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Світові ціни на нафту стрімко злетіли вгору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі