середа, 26 березня 2008 12:16

Світова кредитна криза призвела до збитків у $1,2 трлн

Світова кредитна криза призвела до збитків у $1,2 трлн
В результаті кредитної кризи світова фінансова система втратить $1,2 трлн. Про це свідчать результати дослідження інвестиційного банку "Goldman Sachs". Експерти інвестиційного банку стверджують, що 40% глобальних втрат, або $460 млрд., припаде на американські банки, брокерські фірми і інші фінансові інститути.

Згідно з підрахунками "Goldman Sachs", американські фінансові компанії вже повідомили про збитки у розмірі $120 млрд. з початку кредитної кризи. Банки понесли дуже великі втрати від інвестицій в цінні папери, забезпечені іпотечними кредитами. Через багатомільярдні списання банки були вимушені скоротити об"єми кредитування, щоб зберегти високий рівень ліквідності. Зниження доступності кредиту, у свою чергу, шкодить розвитку американської економіки.

"Американські фінансові установи, зокрема банки, брокерські фірми, хеджеві фонди і підприємства, що фінансуються державою, поки повідомили про менш ніж половину збитків, викликаних "схлопуванням міхура" на кредитному ринку", - мовиться в доповіді "Goldman Sachs". Щоб справитися із збитками по кредитах, кредитні установи привернули близько $100 млрд. нового капіталу від вітчизняних і зарубіжних інвесторів, а також скоротили виплату дивідендів. Згідно з докладом, ця сума ледве перевищує дві третини від названого об"єму оголошених списань.

Нагадаємо, в Управлінні фінансових послуг Японії "Financial Services Agency" (FSA) заявляли, що збитки фінансових компаній у всьому світі, пов"язані з незабезпеченими кредитами, досягли 22 трлн. єн ($215 млрд.) при тому, що Сполучених Штатів припадає на частку близько 55% вказаної суми. За словами глави FSA Такафумі Сато, Європа в цілому втратила близько 8 трлн. єн ($78,5 млрд.), тоді як Азія і Канада позбулися 1,4 трлн. єн, повідомляє "K2kapital".

Зараз ви читаєте новину «Світова кредитна криза призвела до збитків у $1,2 трлн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі