неділя, 17 січня 2021 01:56

Світова кіноіндустрія внаслідок пандемії втратила 7 мільярдів доларів

Світова кіноіндустрія внаслідок пандемії втратила 7 мільярдів доларів

Світова кіноіндустрія через пандемію коронавірусу втратила 7 млрд доларів. Про це заявили експерти Конференції ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД), повідомили у Центрі новин ООН.

Пандемія Covid-19 завдала нищівного удару креативній індустрії, в якій у всьому світі зайнято більше 30 мільйонів людей, в основному молодь.

ЮНКТАД відстежує торгівлю товарами і послугами в креативної індустрії протягом уже майже 20 років. Всі ці роки темпи зростання експорту товарів і послуг в цій сфері часто випереджали аналогічні показники інших галузей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Том Круз купив роботів для Covid-тестів підлеглим

Також у 2020 році скасування концертів привела до втрати, щонайменше, 30 відсотків гонорарів. Але, незважаючи на всі ці втрати, люди все ж як могли підтримували творчу сферу: купували книги, дивилися серіали і фільми, підключалися до цифрових концертів або купували дизайнерські товари по інтернету.

За приблизними підрахунками пандемія коронавірусу обійшлася світовій економіці в $10,3 трлн торік. Економічні втрати від пандемії COVID-19 не піддаються точному підрахунку. Звіт про глобальні економічні перспективи опублікував Світовий банк.

Зараз ви читаєте новину «Світова кіноіндустрія внаслідок пандемії втратила 7 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі