середа, 24 вересня 2008 13:41

Свиней годували трупами в"язнів-бомжів?

У одному з районів Запорізької області злочинний бізнес організував приватний підприємець, якому належить свинарський комплекс: під його керівництвом група людей викрадала осіб без певного місця проживання, потім їх насильно утримували для роботи на свинофермі.

Як повідомив начальник ГУ МВС України в Запорізькій області Віктор Ольховський на брифінгу в середу, днями працівники міліції затримали причетних до цього 6-х осіб, жителів Запорізької, Харківської і Дніпропетровської областей.

"Більше 100 осіб пройшло через цей комплекс. Людей забирали в машини прямо на вулиці, потім закривали в підвалах і насильно там утримували", - сказав В.Ольховський.

За даними слідства, люди піддавалися психологічній і фізичній дії, їх били, вони працювали по 17-19 годин на добу. Годували їх тим же, що давали свиням. Все це продовжувалося не менше напівроку.

Відносно затриманих порушено кримінальну справу за ст. 149 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі і торгівля людьми), санкція по статті - позбавлення волі строком від 5-ти років.

Журналісти в ході брифінгу ставили питання, наскільки правдоподібна інформація, що з"явилася в ЗМІ, про те, що на свинофермі були вбивства бомжів, а їх трупи зловмисники потім згодовували свиням, В.Ольховський не підтвердив і не спростував цю інформацію, і додав, що всі ці питання будуть з"ясовані в ході слідства, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Свиней годували трупами в"язнів-бомжів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі