четвер, 24 липня 2008 08:31

Швидкісну трасу Харків - Дніпропетровськ добудують до Дня незалежності

В день незалежності України нова швидкісна автотраса з"єднає Дніпропетровськ і Харків. Ремонт дорожньої ділянки завдовжки в 128 кілометрів розпочали ще в 2006 році, а завершити його планували в жовтні 2008 року. Але впоралися раніше.

"Це перша швидкісна дорога в Україні, де було використане надміцне покриття з особливого асфальтобетону, - розповів начальник служби автомобільних доріг у Харківській області Василь Микуленко. - Така траса може прослужити без ремонту не менше 15 років. І до Дніпропетровська з Харкова можна буде дістатися на машині або автобусі за 1 годину 10 хвилин, а раніше це займало 2-3 години".

Не дивлячись на те, що новеньку дорогу офіційно відкриють лише в кінці серпня, водії вже встигли її випробувати. Взимку трасу відкривали для проїзду, за словами Микуленка, для того, щоб розвантажити стару дорогу.

Та й зараз, коли траса ще не відкрита, водії все ж таки вважають за краще їздити саме по ній. Не зупиняють ані дорожні знаки, ані співробітники Державтоінспекції, що чергують тут.

В середині травня тут були нелегальні гонки, які скінчилися трагедією: дві людини загинули, ще вісім постраждали. Водій "шестірки" на великій швидкості в"їхав у натовп глядачів.

Будівництво автомобільної дороги Москва - Харків - Сімферополь, частиною якої є дорога Харків - Дніпропетровськ (довжина - 222 км.), було передбачене генеральною схемою розвитку мережі автомобільних доріг СРСР і розпочате в 1972 р. У 1996 р. "Укравтодор" відновив будівництво автодороги, проте незабаром знову припинив роботи, пише SQ.

У 2005 р. будівництво знов було відновлено, в основному за рахунок кредитних коштів. 9 лютого 2008 р. була відкрита ділянка дорогі Перещепино - Новомоськовськ (Дніпропетровська область). За інформацією Державної служби автомобільних доріг України, відкриття ділянки дороги Харків - Перещепино (довжина - 118 км.) заплановано на 24 серпня.

Основні роботи на дорозі вже виконані, залишилося тільки пофарбувати мости і упорядкувати узбіччя. Всього на будівництво нової траси витратили 1 млрд 300 млн грн, повідомляє "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Швидкісну трасу Харків - Дніпропетровськ добудують до Дня незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі