пʼятниця, 15 червня 2007 09:09

Швидкісний трамвай в Києві стане схожим на метро

До останнього часу єдиний київський швидкісний трамвай відрізнявся від звичайного тільки тим, що йшов по закритому шляху - тобто рейки були обгороджені. І ось "Київпастранс" нарешті взявся за перетворення трамваю, що йде на Борщагівку, в дійсно швидкісній. Недавно почали роботи щодо реконструкції ділянки від Окружної дороги до вул. Гната Юри - там закрили проїзд і знімають рейки.

"Лінія трамваю піддасться кардинальній реконструкції, - говорить заступник генерального директора "Київпастрансу" Сергій Литвинов. - Пересувний склад повністю замінимо, а головне - відновимо рейки, що дозволить значно збільшити швидкість. На зупинках спорудимо нові станції на зразок таких, як у метрополітені".

Роботи на цій ділянці продовжаться до 1 жовтня, а вже з 27 червня почнеться друга черга реконструкції - буде закрита ділянка дороги від площі Перемоги до вулиці Старовокзальної.

Підходи до станцій також кардинально зміняться - на вході поставлять турнікети, а існуючі торгові місця, швидше за все, зникнуть, - передає "Комсомольська правда".

Зараз ви читаєте новину «Швидкісний трамвай в Києві стане схожим на метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі