пʼятниця, 19 листопада 2010 18:03

Швидкісний рух між Києвом і Москвою запустять у три етапи

Швидкісний рух між Києвом і Москвою запустять у три етапи

Швидкісний рух між Україною та Росією буде впроваджено у три етапи.

Про це домовилися фахівці "Укрзалізниці" та ВАТ "РЖД" на засіданні спільної російсько-української робочої групи з організації швидкісного та високошвидкісного руху.

На першому етапі впровадження швидкісного сполучення у 2011 році буде організовано прискорений рух пасажирських потягів на напрямку Москва-Київ та зменшено час руху потягів за рахунок скорочення прикордонно-митних операцій у пунктах переходу.

На другому етапі у 2012-2013 рр. буде організовано швидкісний рух денних поїздів на напрямку Москва-Київ і у 2012 р. - окремих потягів на напрямку Москва-Харків.

На третьому - розпочато швидкісний рух на напрямку Москва - Харків - Адлер, Москва - Харків - Сімферополь.

На сьогодні створено п'ять спільних робочих груп з питань організації швидкісного пасажирського сполучення на напрямках Москва - Київ, Москва - Сімферополь, Москва - Кавказ через територію України.

Робота щодо відкриття швидкісного руху на напрямку Москва - Київ та скорочення часу прямування до Сімферополя і Сочі здійснюються з метою реалізації угоди між "Укрзалізницею" та ВАТ "РЖД" про спільні дії з організації швидкісного пасажирського руху і розвитку напрямку Москва - Кавказ через Україну, яка була підписана 14 червня 2010 р.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Швидкісний рух між Києвом і Москвою запустять у три етапи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі