четвер, 23 серпня 2007 13:10

Швейцарський суд відмінив звільнення Віталія Калоєва

Федеральний суд Швейцарії задовольнив протест прокуратури, відмінивши рішення про дострокове звільнення громадянина Росії Віталія Калоєва, передає телеканал "Росія".

 

З 2005 року Калоєв відбував восьмилітній термін за вбивство авіадиспетчера Пітера Нільсена, в ніч чергування якого, 1 липня 2002, року, над Боденськім озером зіткнулися пасажирський Ту-154 і вантажний "Боїнг".

 

Проте 18 червня 2007 року верховний суд Цюріха з урахуванням ряду пом"якшувальних обставин скоротив термін тюремного ув"язнення до 5 років і 3 місяців, визнавши, що Віталій Калоєв, у якого в авіакатастрофі загинули дружина і діти, діяв в стані афекту.

 

Таким чином, Калоєв повинен був вийти на свободу в кінці серпня 2007 року. Проте прокурор Ульріх Відер, що спочатку вимагав для нього 12 років висновку, подав апеляцію на рішення суду Цюріха про дострокове звільнення, пише Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарський суд відмінив звільнення Віталія Калоєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі