вівторок, 08 квітня 2008 08:48

Швейцарія заборонила Карлі дель Понте презентацію книги про злочини косовського керівництва

Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії заборонив Карлі дель Понте проводити в Мілані презентацію її книги "Охота". "Громадське представлення цього твору несумісне з посадою посла Швейцарії, яку зараз займає дель Понте", - підкреслюється в комюніке швейцарського зовнішньополітичного відомства.

У книзі "Охота, я і військові злочинці" дель Понте розповідає, зокрема, про перешкоди, які їй доводилося долати "в спробах організувати судове переслідування осіб, винних у військових злочинах під час збройних конфліктів на Балканах в 90-і роки".

З серпня 1999-го по грудень 2007 року дель Понте була прокурором Міжнародного трибуналу для колишньої Югославії. Після закінчення свого мандата вона з січня цього року займає пост посла Швейцарської Конфедерації в Аргентині.

"У книзі Карли дель Понте, що розповідає про її роботу на посту прокурора Гаагзького трибуналу, містяться заяви, які недопустимі для представника уряду Швейцарії", - заявив офіційний представник швейцарського МЗС Жан-Філіп Жаннра. Він не уточнив, які саме пасажі в книзі дель Понте не влаштовують офіційний Берн.

Але, на думку ряду місцевих спостерігачів, мова може йти про "деякі нюанси" в оцінках ситуації на Балканах з урахуванням того, що Швейцарія офіційно визнала незалежність Косово, а глава швейцарської дипломатії Мішлін Кальми-Рей на минулому тижні прийняла участь в церемонії відкриття посольства в Пріштіні, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія заборонила Карлі дель Понте презентацію книги про злочини косовського керівництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі