субота, 13 грудня 2008 15:28

Швейцарія представлятиме інтереси Росії в Грузії

Швейцарія представлятиме інтереси Росії в Грузії
Глава МЗС Росії Сергій Лавров і начальник департаменту закордонних справ Швейцарії Мішлін Кальми-Рей сьогодні обмінялися нотами, що складають міжурядову угоду про представництво Швейцарською Конфедерацією інтересів Російської Федерації в Грузії.

За словами офіційного представника російського зовнішньополітичного відомства Андрія Нестеренка, в Москві "високо оцінили готовність нейтральної Швейцарії виконувати ці функції". "Відповідно до документа в Тбілісі найближчим часом почне діяти Секція інтересів Росії при посольстві Швейцарії", - пояснив дипломат.

Після розриву Грузією дипвідносин з Росією Москва звернулася до Берна з проханням представляти її інтереси в Тбілісі, і на початку жовтня уряд Швейцарії дав на це принципову згоду. Протягом останніх тижнів були проведені інтенсивні переговори з Москвою і Тбілісі для визначення всіх деталей такого представництва, за наслідками переговорів підготовлено дві роздільні угоди з Росією та Грузією.

Швейцарія також представлятиме інтереси Грузії в Росії, повідомила сьогодні глава швейцарського зовнішньополітичного відомства Мішлін Кальми-Рей.

"Грузія запитала, чи зможе Швейцарія представляти її інтереси в Росії за такою ж моделлю, як вона представлятиме російські інтереси в Грузії, - сказала Кальми-Рей. - Швейцарія готова, якщо Росія буде згодна".

Глава МЗС Сергій Лавров заявив, що Москва "ставиться до цього нормально", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія представлятиме інтереси Росії в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі