четвер, 20 серпня 2009 14:21

Швейцарія й Італія змінюють кордони через глобальне потепління

Автор: фото з сайту stonewonder.com
  Гора Маттерхорн
Гора Маттерхорн

Парламент Швейцарії схвалив перенесення кордону з Італією, спровоковане глобальним потеплінням, повідомляє агентство Bloomberg. Таке рішення було сформоване за підсумками роботи спеціальної комісії, що складається з представників обох країн. Нова демаркаційна лінія з"явиться в районі гори Маттерхорн.

Кордон між двома країнами проходить по альпійських льодовиках. Через танення криги, причиною якого є зростання температур, кордон "з"їхав" на відчутну відстань. Різниця між старим і новим кордоном складе від декількох метрів до 150 метрів.

З усіх регіонів планети глобальне потепління найсильніше позначилося на Альпах. Площа деяких альпійських льодовиків (наприклад, на території Іспанії) за останні сто років скоротилася майже на 90 відсотків. В цілому, за даними Міжнародної служби по відстежуванню танення льодовиків (World Glacier Monitoring Service), з 1850-х років площа альпійських льодовиків зменшилася удвічі.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія й Італія змінюють кордони через глобальне потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі