пʼятниця, 21 вересня 2007 13:51

Швейцарія допоможе ООН повернути вкрадені диктаторами гроші

Швейцарія стала першою країною, що підтримала спільну ініціативу ООН і Усесвітнього банку з повернення грошей, викрадених корумпованими чиновниками і диктаторами різних країн, повідомляє BBC News. Згідно задуму міжнародних організацій, викрадені кошти слід вилучати з банківських рахунків і вкладати в соціальні проекти, зокрема в освіту і медицину в тих країнах, які виявилися жертвами диктаторів.

За даними ернського кореспондента  ВВС, в швейцарських банках зберігаються 500 мільйонів доларів колишнього філіппінського диктатора Фердинанда Маркоса і 700 мільйонів колишнього нігерійського лідера Сани Абача. Обидва диктатори входять до списку десяти найкорумпованіших в світі чиновників.

Як заявили власті Швейцарії, викрадені кошти відтепер не будуть в безпеці в банках цієї країни. Вони уточнили, що створена ними система ідентифікації коштів, отриманих злочинним шляхом, за минулі роки допомогла їм вилучити 1,6 мільярда доларів.

ООН і Усесвітній банк оцінюють щорічний світовий обсяг отримуваних високопосадовцями хабарів в 20-40 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія допоможе ООН повернути вкрадені диктаторами гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі