понеділок, 09 квітня 2007 15:05

Шведський дипломат проспонсував латвійських геїв

88-річний шведський дипломат Сверкер Естрем, який кілька років тому відкрито заявив про свої гомосексуальні схильності, пожертвував шведським організаціям, які захищають права геїв, свій гонорар від виступів по ТБ, повідомляє NovoNews. При цьому суму в дві тисячі доларів він доручив направити організаторам гей-параду в Ризі, запланованого на літо 2007 року.

В середині 1970-х років Екстрем займав в міністерстві закордонних справ Швеції пост генерального секретаря (друга по рангу посада після міністра), до цього він був послом в США.

Як повідомлялося раніше, латвійське об"єднання геїв і лесбіянок Mozaika планує влаштувати демонстрацію 2 червня. Влада Риги тим часом неодноразово заявляла, що не має наміру санкціонувати цей захід. Минулого року під час аналогічного ходу, як відзначає NovoNews, відбулися зіткнення між учасниками параду і його супротивниками, які закидали демонстрантів тухлими яйцями і помідорами, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Шведський дипломат проспонсував латвійських геїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі