понеділок, 03 грудня 2007 13:18

Шведи побудують ресторан у вигляді гігантського лося

Влада північної Швеції ухвалила створити незвичайну споруду у вигляді лося. Коли її будівництво буде завершене, в дерев"яному тулубі гіганта заввишки в 45 метрів і довжиною в 47 буде розміщено ресторан, а також концертний зал, зали засідань і магазин. Про це розповів координатор проекту і ратоборчий за розвиток місцевого туризму Торбьорн Голмлунд.

Центр розваг буде таким великим, що масивні копита лося опиняться відразу в двох ленах (територіально-адміністративних областях) - Вастерботтен і Норрботтен, що у 870 кілометрах на північ від Стокгольма.

Голмлунд наполягає, що в цих краях є багато такого, на що варто подивитися, але визнає, що знаходиться воно "у чорта на рогах, тому мало хто про все це знає".

Деякі туристи приїжджають сюди заради сплаву на каное річками, дослідження печер, а також,  за іронією долі, для полювання на лосів.

Проект споруди гігантського лося обійдеться в 60 мільйонів крон (6,4 млн євро), будівництво почнеться в найближчі кілька місяців. Воно фінансується за рахунок місцевого фонду і приватних пожертвувань, повідомляє Newsland.

 

Зараз ви читаєте новину «Шведи побудують ресторан у вигляді гігантського лося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі