субота, 28 лютого 2009 13:34

Шварценеггер ввів в Каліфорнії надзвичайний стан

Шварценеггер ввів в Каліфорнії надзвичайний стан
Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер ввів в підопічному штаті режим надзвичайного стану у зв"язку з засухою, що продовжується третій рік. Недолік опадів за 36 місяців призвів до падіння рівня води в природних та штучних резервуарах на території Каліфорнії до найнижчого з 1992 року рівня. "Ця криза така ж серйозна, як землетрус або лісові пожежі", - сказав в зв"язку з цим Шварценеггер.

Засуха вже змусила фермерів звільнити десятки тисяч сільськогосподарських робочих і припинити роботи на більшій частині полів, а населені пункти - вводити жорсткі заходи по економії водних ресурсів. Відповідно до положення про надзвичайний стан, влада Каліфорнії надаватиме допомогу постраждалим регіонам і підприємцям.

Разом з тим, міста Каліфорнії зобов"язані самі обмежувати споживання води своїми жителями. Зокрема, нормоване споживання води вводиться з 1 травня в другому за величиною місті США - Лос-Анджелесі.

Цей захід був затверджений в середині цього місяця радою директорів найбільшої в країні комунальної служби - Департаменту водопостачання та енергетики округу Лос- Анджелес. Востаннє нормоване споживання води вводилося в містах Каліфорнії на рік в 1991 році також через сильну засуху.

Відповідно до нових правил, 3,8 млн житлових володінь та підприємств, зареєстрованих на території Лос-Анджелеса, будуть вимушено платити штрафні тарифи за воду, спожиту понад встановлену норму. Як сказав представник Департаменту водопостачання та енергетики, очікується, що обмеження дозволять економити до чверті води в місті.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Шварценеггер ввів в Каліфорнії надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі