середа, 22 травня 2019 09:53

Супрун виступила з промовою проти Путіна

Супрун виступила з промовою проти Путіна
Супрун виступила на 72 сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я із промовою проти Путіна. Фото: Facebook.

Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, у своєму виступі на 72 сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я в Женеві закликала посилити санкції проти Росії.

"Уявіть наступне: що якщо б ви були змушені залишити свій будинок і все, що ви могли взяти з собою, була одна валіза. Що б ви взяли з собою? Понад 1,5 мільйона українців були змушені приймати таке рішення, коли Росія анексувала Крим і вторглася в Східну Україну 2014-го. Як воно знайти своє ім'я в списку осіб на ліквідацію російськими спецслужбами, ФСБ? Сотні українців сьогодні живуть із ціною за їхні голови, ціною, яку поставив Кремль" - сказала вона у своїй промові, передає прес-служба МОЗ.

Супрун наголосила, що війна з Росією забрала життя 13 тис. осіб. А також викрала і засудила десятки українців, передає прес-служба МОЗ.

А роздача паспортів на окупованих територіях є ще одним актом агресії. Бо лише російський паспорт може бути підставою для отримання медичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла про подальшу роботу міністерства

Також Супрун закликала не миритися із присутністю Росії в Раді Безпеки, поки та не повернеться до системи міжнародного права, починаючи з виведення своїх військ із окупованих територій України та звільнення всіх військовополонених і політичних в'язнів.

"Країни-члени ВООЗ та інші міжнародні організації повинні говорити "ні" російським грошам, які наповнюють західні рахунки, інакше ви ризикуєте стати заручниками Кремля. Санкційний режим повинен бути збережений і розширений, інакше ви ризикуєте винагородити поведінку, яка анулює переваги, які суспільство отримує від миру і процвітання. Поділ світу на сфери впливу не повинен бути способом організації міжнародних відносин в ХХІ столітті", – підсумувала Супрун.

Делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН із проханням скликати засідання у зв'язку із прийняттям Верховною Радою України закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Зараз ви читаєте новину «Супрун виступила з промовою проти Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі