Ексклюзиви
четвер, 18 листопада 2010 15:33

Супермаркети почали знижувати ціни на молочні продукти і м'ясо птиці

Супермаркети почали знижувати ціни на молочні продукти і м'ясо птиці

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав низці торгових мереж обов'язкові для виконання рекомендації про зниження роздрібних цін на молочні продукти і охолоджене м'ясо птиці, слідом за рекомендаціями виробникам. Торгові мережі висловили готовність прислухатися до рекомендацій, а деякі - вже почали знижувати роздрібні ціни на відповідну продукцію.

Про це повідомили на засіданні АМКУ.

Таким чином, надання даних рекомендацій торговим мережам послідувало після того, як АМКУ дав рекомендації про зниження цін виробникам-постачальникам як молочних продуктів, так і м'яса птиці до супермаркетів.

Кажучи про рішення дати рекомендації виробникам, головний фахівець управління розслідування АМКУ Ірина Швець, повідомила, що під час перевірок було встановлено, що темпи зростання цін на молочні продукти харчування і охолоджене м'ясо птахи, які значно подорожчали за серпень-вересень 2010 р., випереджали темпи зростання витрат на їхнє виробництво.

На 18 листопада наступні виробники повідомили АМКУ про готовність співпрацювати. Зокрема, ТОВ "Управляюча компанія "Терра Фуд" повідомила Комітету, що планує знизити оптово-відпускні ціни на сир ТМ "Тульчинка" ("Російський") в два етапи: на 10% і на 5%, на масло ТМ "Тульчинка" - на 3%; ДП "Мілкіленд-Україна" - про зниження цін на сир ТМ "Добряна" на 10%; ТОВ "Юнімілк" - про зниження цін на молочну продукцію в середньому на 5%, ТОВ "Данон" (ТМ "Активія", "Актімель", "Растішка", "Даніссімо" тощо) - на всю свою продукцію на 2%, ВАТ "Звенигородський сироварний комбінат" (ТМ "Звенигора") - на сир в 2 етапи - на 10% і 5%.

ВАТ "Миронівський хлібопродукт" також повідомив, що планує знизити оптово-відпускні ціни на куряче філе на 1 грн, з 33 грн/кг до 32 грн/кг і до кінця року утримуватися від зростання цін.

"Для виконання рекомендацій АМКУ більшість виробників вже понизили ціни. Проте незважаючи на зниження оптово-відпускних цін виробників на названі товари, моніторинг АМКУ роздрібних цін в торгових мережах в листопаді 2010 р. показав, що вони істотно не змінилися, а за деякими позиціями навіть виросли", - заявила Швець.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Супермаркети почали знижувати ціни на молочні продукти і м'ясо птиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути