пʼятниця, 16 листопада 2007 07:05

Сумських сиріт поділять між Хоружівкою й Ромнами

Із 1 січня 2008 року обласне управління освіти Сумщини переводить гімназію для обдарованих дітей у приміщення Сумської школи-інтернату для дітей сиріт. Згодом сиріт направлять у Роменську школу-інтернаті та Хоружівський дитбудинок.

— Декілька років ці два навчальні заклади співіснуватимуть в одному приміщенні, — розповідає начальник обласного управління освіти Любов Пшенична. — Згодом там залишиться лише гімназія для обдарованих дітей.

Директор Сумської школи-інтернату 52-річний Віктор Вертель наголошує, що кількість вихованців його закладу зменшується. Тому рішення про переїзд — правильне.

— Лише за останні 10 днів ми віддали на виховання в сім"ї п"ятьох дітей, зокрема двох — за кордон, — каже Віктор Вертель. — Школа розрахована на 300 дітей. Нині їх 80.

Зараз гімназія для обдарованих дітей орендує приміщення в таборі відпочинку "Зоряний". Її переїзд зекономить кошти, наголошують чиновники.

Працівників школи-інтернату перспектива переїзду не задовольняє. Багато з них втратять роботу.

— Як діти житимуть в одному гуртожитку? — запитує вчителька української мови та літератури Катерина Тимошевич, 57 років. — В обдарованих дітей є батьки. А в сиріт — лише школа-інтернат, що стала їм і сім"єю, й домівкою.

У працівників школи-інтернату склалося враження, що дітей до їхнього закладу не направляють навмисно.

— Нещодавно в нас забрали 25 дітей до дитячого будинку в Хоружівці (село, де народився президент Віктор Ющенко. — "ГПУ"). Але тих, які "неугодні" повернули, — каже вихователь Валентина Астапова. — Там педагоги не справляються, не можуть працювати з "важкими" дітьми.

Заступник голови обласної ради Сергій Клочко теж виховувався у школі-інтернаті.

— Не зрозуміло, навіщо було "викидати" 8 мільйонів гривень на будівництво дитячого будинку в Хоружівці й туди направляти дітей з Сум, — каже Сергій Клочко. — У місті діти мають більші можливості.

Про школу-інтернат депутати говоритимуть на наступній сесії обласної ради.

Зараз ви читаєте новину «Сумських сиріт поділять між Хоружівкою й Ромнами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі