понеділок, 09 липня 2007 14:07

Суми на межі епідемії сказу

У Сумах заборонено вигул котів і собак, а власників чотирилапих зобов"язали вакцинувати своїх улюбленців.

Від укусу скаженої тварини захворіла одна людина. Крім того щодня в міський травмопункт звертаються 7-8 осіб, покусаних тваринами. Лікарі застерігають: хвороба важка, а іноді й смертельна. Медики радять постраждалим терміново промити рану мильним розчином і звернутися до фахівців. 14 діб – кінцевий термін успішного лікування.

На сьогоднішній день в місті близько 10-12 тисяч безпритульних собак. Проте, міськрада цього року взагалі не виділила коштів на вилов тварин, мотивуючи це бажанням створення спеціального притулку. Директор "Сумикомунтрансу" вважає, що така гуманність до добра не доведе.

– Так, необхідно робити притулок, але притулок будується не за один день. Сьогодні в місті треба створити баланс цих тварин. Їх винищувать усіх не можна. Для цього необхідно транквилизувати не менше 4 тисяч тварин, – говорить Володимир Чертков, директор ТОВ "Сумикомунтранс".

Санепідеміологи вже підготували необхідні матеріали в прокуратуру, і сподіваються, що правоохоронні органи примусять депутатів знайти 150 тисяч гривень, щоб зупинити розповсюдження сказу в Сумах, передає НТН.

Зараз ви читаєте новину «Суми на межі епідемії сказу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі