неділя, 07 квітня 2024 21:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Шукаємо можливості дати Харкову більше захисту неба" - Зеленський

"Шукаємо можливості дати Харкову більше захисту неба" - Зеленський
Влада шукає можливості дати Харкову більше захисту неба, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: скріншот

Ситуація в Харкові - дуже жорстка, постійний російський терор, тепер ще й фактично щоденно - авіабомбами.

Влада шукає можливості дати місту більше захисту неба. Про це у вечірньому зверненні заявив президент Володимир Зеленський.

"Це завдання як для військових, так і для всіх дипломатів України - для кожного й кожної, хто відповідає за міжнародну комунікацію, хто щоденно має бути в діалозі з партнерами", - наголосив президент України.

Зеленський вкотре наголосив, що Україні не вистачає засобів ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли житловий квартал Харкова. Фото розбитих вікон, дахів і згорілих авто

"Цілком очевидно, що наявних у нас, в Україні, засобів ППО не вистачає - і це очевидно для всіх наших партнерів. І світ нарешті має почути цей біль, якого російські терористи завдають Харкову, завдають Куп'янську, містам Донеччини, Запоріжжю, Сумщині, багатьом іншим нашим українським громадам", - зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що є системи ППО у світі, які можуть допомогти.

"Потрібна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні. Я дякую тим країнам, які вже допомогли. І бути активними у виконанні цього завдання - це персональна відповідальність наших дипломатів, які працюють за напрямками та країнами, де є необхідні системи", - сказав він.

Він підкреслив, що зараз системам Patriot місце саме в Україні, щоб згодом не довелось їх застосовувати щонайменше по всьому східному флангу НАТО.

Російські загарбники вночі проти 7 квітня атакували Харків ударними дронами.

Пошкоджено 10 приватних будинків, дитячий садок, три п'ятиповерхівки та три автомобілі. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, постраждав 62-річний чоловік, який отримав осколкові поранення. Окрім того, 64-річній жінці та 87-річному чоловікові надали медичну допомогу на місці.

Зараз ви читаєте новину «"Шукаємо можливості дати Харкову більше захисту неба" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі