вівторок, 09 вересня 2008 10:55

Сухумі і Цхинвалі візьмуть участь в переговорах в Женеві

Росія наполягла на тому, щоб в міжнародних дискусіях по врегулюванню ситуації на Кавказі, передбачених планом Медведєва-Саркозі, які почнуться 15 жовтня в Женеві, брали участь Абхазія і Південна Осетія, заявив у вівторок глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Учасники цих дискусій не прописані в документі, але ми чітко зафіксували, що Південна Осетія і Абхазія повинні отримати рівноправне місце за столом таких дискусій", - сказав Лавров.

Глава МЗС РФ відзначив, що однією з головних тим дискусій буде розгляд питання про шляхи забезпечення безпеки і стабільності в регіоні.

В понеділок президент РФ після закінчення переговорів з президентом Франції і представниками ЄС оголосив про те, що міжнародні дискусії по Абхазії і Південній Осетії, передбачені в пункті шість плану мирного врегулювання Медведева-Саркозі, почнуться в Женеві 15 жовтня. У шостому пункті мова йшла про початок міжнародного обговорення питань майбутнього статусу Південної Осетії і Абхазії і шляхів забезпечення їх безпеки.

Президент Росії уточнив, що дискусії будуть присвячені, зокрема, обговоренню наступних питань: шляхи забезпечення безпеки і стабільності в регіоні, питання про біженців і переміщених осіб на основі міжнародних визнаних принципах і практики постконфліктного регулювання, а також будь-яке інше питання, внесене з обопільної згоди сторін, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Сухумі і Цхинвалі візьмуть участь в переговорах в Женеві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі