середа, 21 листопада 2007 08:43

Шуфрич: Вимита у море сірка небезпеки не представляє

Шуфрич: Вимита у море сірка небезпеки не представляє

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич заявляє, що сірка, ймовірно вимита із сухогрузів, що затонули в акваторії Азово-Чорноморського басейну, небезпеки не представляє.

Про це він заявив після наради державної комісії у Керчі.

 "Як нас проінформували представники Мінекології і Мінтрансу, на кораблях Нахічевань і Ковель вантаж сірки не спостерігається. Ми можемо припустити, що сірка була вимита з трюмів, їх кришки частково зсунуті і зірвані. У Ковелі є пробоїна, через яку і відбувається витік сірки. Але, як запевняють представники Міністерства екології, концентрат сульфату в морській воді небезпечний в пропорціях 3,5 г на літр. Зараз ця концентрація не перевищує 1,5 г на літр, тобто кількість сірки у воді не представляє загрози" - зазначив Нестор Шуфрич.

При цьому міністр додав, що фахівці Мінтрансу, Мінекології і МНС розробили можливі варіанти дій на випадок підвищення концентрації, але зараз такої загрози не спостерігається.

Як повідомляється, Міністерство закордонних справ України має намір звернутися до Росії з проханням відшкодувати збитки, заподіяні внаслідок екологічної катастрофи у Керченській протоці.

Нагадаємо, мазут, що вилився в результаті катастрофи танкера Волгонефть-139 у води Керченської протоки 11 листопада вже досягнув Чорного моря.

13 листопада глава МНС України Нестор Шуфрич заявляв, що сірка у сухогрузах, що затонули у Керченській протоці, знаходиться у закритому стані. Міністр заявляв, що "сірка закрита залізними кришками".

За матеріалами РБК-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич: Вимита у море сірка небезпеки не представляє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі