четвер, 09 серпня 2007 08:14

Шуфрич відновить пам`ятник Леніну в Криму

В одному з сіл Криму комуністи відстояли пам`ятник Володимиру Леніну, який місцеві власті збиралися демонтувати й скинути в море.

Як повідомили сьогодні у прес-службі Кримського республіканського комітету Компартії України, активістам КПУ вдалося повернути на колишнє місце пам`ятник Леніну в селі Оленівка Чорноморського району АРК.

"Вандали, серед яких був сільський голова (Оленівки ) Юрій Щелок, були вимушені відступити й повернути пам`ятник на колишнє місце, де він стояв, у селі Оленівка", - повідомили комуністи Криму. Для захисту пам`ятника Леніну комуністам довелося зробити наступні дії:

- перший секретар Чорноморського райкому Компартії Віктор Демусенко прив`язав себе до пам`ятника,

- прибувши з Сімферополя, група молоді допомогла місцевим комуністам зміцнити оборонне кільце навколо приготованого до потоплення монументу з прив`язаним до нього Демусенком

- лідер комуністів Криму Леонід Грач навіть зв`язався по телефону з колишнім членом СДПУ(о), міністром із питань надзвичайних ситуацій Нестором Шуфричем (комуністи стверджували, що голова сільради Щелок був членом СДПУ(о). Пізніше з`ясувалося, що Щелок вже не має відношення до есдеків і перебуває в іншій партії) і зажадав від нього "негайного повернення пам`ятника на місце, а також проведення за рахунок МНС відповідних відновлювальних робот".

"Шуфрич погодився й негайно дав відповідні вказівки. Сьогодні з ранку в селі Оленівка силами МНС вже почато відновлення зруйнованого пам`ятника", - повідомляє кримський Реском КПУ.

Крім того, Грач направив прокурору АРК Віктору Шемчуку депутатське звернення, в якому, зокрема, йдеться, що "на момент демонтажу пам`ятника В.І. Леніну до місця події прибула група тележурналістів, які, за наявними відомостями, виконували замовлення для телевізійного каналу "Дискавері". У зв`язку з цим виникає припущення, що, здійснюючи вандалістський акт руйнування пам`ятника, Щелок. керувався певними комерційними інтересами для створення підводного музею". У зв`язку з чим Грач попросив прокуратуру провести перевірку даних фактів і вжити відповідних заходів.

Як повідомлялося, вчора було здійснено спробу знести й потопити в морі пам`ятник Леніну. Комуністи організували протест проти цього.

За даними ЗМІ, рішення про демонтаж пам"ятника було ухвалено три роки тому, проте українські дайвери вирішили організувати акцію - не допустити знищення бетонного пам`ятника, а занурити в море й розмістити на так званій підводній алеї вождів, де вже є пам`ятники Брежнєву, Сталіну і т.д. Раніше "втоплені" пам`ятники є всього лише невеликими гіпсовими бюстами відомих осіб, тоді як цей монумент має висоту два з половиною метри й створено з бетону, що дозволить йому не руйнуватися під водою протягом довгого часу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич відновить пам`ятник Леніну в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі