пʼятниця, 15 червня 2007 18:02

Шуфрич: радіоактивні відходи під Костянтинівкою викидали "окремі бізнесмени"

У Костянтинівському районі Донецької області на полігоні промислових відходів завершені роботи по укриттю радіоактивної плями полімерною плівкою. Про це повідомили в прес-центрі МНС.

На полігоні завершений другий етап пилопригнічення - вся поверхня радіоактивної плями покрита полімеризуючою сумішшю. У МНС також уточнили, що після розробки відповідного проекту радіоактивний грунт буде вивезений за межі даної території з метою утилізації.

За фактом появи радіоактивної плями збуджена кримінальна справа, повідомив міністр по надзвичайних ситуаціях Нестір Шуфрич.

- Власник (відходів) встановлений, порушена кримінальна справа, - сказав міністр, додавши, що на сьогоднішній день розглядаються заходи по ліквідації цього "безвідповідального кроку" з боку "окремих бізнесменів".

За інформацією Шуфрича, в результаті інциденту державі завдали збитків в декілька десятків мільйонів гривень.

17 квітня 2007 року на території промислового полігону на землях Ільїчівської сільської ради в Костянтинівському районі були виявлені ділянки грунту з підвищеним рівнем радіоактивності. Гамма-фон на окремих ділянках радіоактивної плями в 28 тисяч разів перевищував норму, пише Деловая неделя.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич: радіоактивні відходи під Костянтинівкою викидали "окремі бізнесмени"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі