середа, 17 жовтня 2007 09:28

Шуфрич пообіцяв квартири потерпілим від вибуху вже до кінця тижня

Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич запевняє, що вже у четвер-п"ятницю влада зможе запропонувати квартири потерпілим від вибуху газу в будинку в Дніпропетровську.

На брифінгу у вівторок у Дніпропетровську міністр також відзначив, що мер міста буквально днями надасть кілька земельних ділянок, на яких можна буде побудувати новий будинок для тих, хто втратив житло.

Шуфрич ще раз нагадав, що держава готова надати квартиру, або виплатити компенсацію за квартиру, або за бажанням людей збудувати їм новий будинок.

Міністр відзначив, що в.о. голови Дніпропетровської області і мер Дніпропетровська проводять нараду з керівниками будівельних організацій, на яких обговорюють ці питання.

Водночас, повідомив Шуфрич, податкова інспекція, правоохоронні органи перевіряють квоту ріелторських компаній, що збільшили вартість квартир після аварії в Дніпропетровську.

За словами міністра, податківці перевірять, на яку суму підвищилися ціни і чи сплачені з цієї суми податки. Шуфрич пообіцяв, що люди зможуть одержати грошові компенсації протягом 8-10 днів.

Шуфрич підкреслив, що роботи з розбору завалів не зупинялися ні на хвилину, вони продовжуються, незважаючи на те, що рятувальники працюють у дуже складних умовах - є загроза обвалу стіни.

За його словами, оскільки ВАТ "Дніпрогаз" бракує часу для обстеження газових плит у квартирах, відповідно до рішення надзвичайної комісії, запрошені фахівці з інших регіонів, що будуть робити все, щоб газ якнайшвидше надійшов у квартири прилеглих будинків, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич пообіцяв квартири потерпілим від вибуху вже до кінця тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі