пʼятниця, 26 вересня 2008 18:25

Судно з українськими танками відіб"є у піратів російський корабель?

Сторожовий корабель "Бесстрашный" Балтійського флоту попрямував до берегів Сомалі, де пірати напередодні захопили українське судно Faina, повідомляє Newsru. На озброєнні сторожовика - ракетні комплекси протичовнової і зенітної зброї, універсальна 100-мм артилерійська установка, торпедні апарати та реактивні бомбомети.

За даними ІТАР-ТАРС, посольство Росії в Кенії "тримає в полі зору" питання із захопленим сомалійськими піратами судном з росіянами на борту, про це повідомили в російському диппредставництві.

Нагадаємо, що раніше головком ВМФ Росії адмірал Володимир Висоцький заявив, що Росія найближчим часом планує відправити до берегів Сомалі кілька бойових кораблів для боротьби з морським піратством. "Планується, і вже найближчим часом. Проте російські кораблі не братимуть участь у міжнародних операціях, а вирішуватимуть це завдання самостійно", - зазначив Висоцький.

Як повідомлялося, 25 вересня поблизу узбережжя Сомалі пірати захопили судно "Faina" під прапором Белізу (українська компанія - менеджер судна "Tomax Team Inc."), до складу екіпажу якого входять 17 громадян України (капітан корабля – громадянин України), 3 – громадяни Російської Федерації, 1 – громадянин Латвії.

Міністр оборони України Юрій Єхануров підтвердив, що на борту захопленого піратами судна "Faina" було 33 проданих Україною танки Т-72 і інше озброєння.

Ю.Єхануров зазначив, що все це озброєння продавала державна компанія "Укрспецекспорт" відповідно до міжнародних угод.

Крім танків, на борту корабля були гранатомети, боєприпаси до танків та інше озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Судно з українськими танками відіб"є у піратів російський корабель?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі