Ексклюзиви
середа, 21 травня 2008 16:44

Судмедексперта викрили в крадіжці очних яблук

Співробітник Бюро судово-медичної експертизи Нижньовартовська пійманий на вилученні органів померлих в корисливих цілях, повідомляє ІА REGNUM з посиланням на прес-службу Управління Генеральної прокуратури в Уральському Федеральному окрузі.

Як з"ясувалося в ході прокурорської перевірки, судмедексперт систематично вилучав у трупів очні яблука, щоб продати їх одній з лікувальних установ округу. Всього їм було проведено близько ста таких операцій.

Не дивлячись на очевидність скоєного, вказані факти протягом півтора років не отримували належної правової оцінки з боку правоохоронних органів Нижньовартовська, відзначили в прокуратурі.

Після втручання Уральського управління Генпрокуратури РФ за фактом незаконного вилучення органів було збуджено кримінальну справу, за ходом розслідування був встановлений особливий контроль.

За підсумками прокурорської перевірки начальникові УВД Югри внесено заява з вимогою визначити круг посадових осіб, винних в грубих порушеннях судово-процесуального закону, прокуророві автономного округу Ханти-Мансійська доручено вирішити питання про дисциплінарне покарання прокурора Нижньовартовська і його заступника за бездіяльність, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Судмедексперта викрили в крадіжці очних яблук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути