вівторок, 10 серпня 2021 13:31

Суди і Зеленський покращили позиції: опитування показало, кому довіряють українці

Суди і Зеленський покращили позиції: опитування показало, кому довіряють українці
Недовіра до судів у порівнянні з 2020 роком дещо зменшилась. Фото: pixabay

Лідерами довіри українців є Збройні сили України, волонтери та церква.

ЗСУ довіряють 68%, волонтерам - 64%, а церкві - 63,5%, показують результати опитування Центру Разумкова, яке проводили з 29 липня по 4 серпня 2021 року.

Найменше довіри показують люди до російських медіа, чиновників, Верховної ради та судів. Чиновникам не довіряють 76% опитаних, Верховній Раді - 75%, уряду та політичним партіям - по 72%. Довіра до Верховної ради та уряду з 2020 року не змінилась.

Довіра до Державної служби з надзвичайних ситуацій також висока - 61%. Очільникам міста чи селища, в якому живуть респонденти, довіряють 57% опитаних. Прикордонникам - 55%, Нацгвардії - 54%, добровольчим батальйонам - 53,5%, а місцевим радам - 51%.

74% українців загалом не довіряють судовій системі, а Вищому антикорупційному суду - 68%, Верховному та Конституційному судам - по 63%. Недовіра до судів у порівнянні з 2020 роком дещо зменшилась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиконституційні рішення та авторитаризм Зеленського: чого бояться українці - опитування

Політикам, чиї прізвища називали під час дослідження, респонденти частіше не довіряють, ніж довіряють. Порівняно з іншими, частіше довіряють президенту Володимиру Зеленському - 33% довіряють, 61% - ні. Торік президенту не довіряли 49%. Спікеру парламенту Дмитру Разумкову довіряють 32%, а навпаки - 49%. Найбільше не довіряють Віктору Медведчуку (78%), Петру Порошенку (75,5%), Вадиму Рабіновичу (74%), Арсену Авакову, Юрію Бойку (по 73%) та Юлії Тимошенко (72%).

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися у найближчу неділю, за партію "Слуга народу" проголосували б 18,6% усіх опитаних виборців. За партію "Європейська солідарність" готові проголосувати 13,7%.

Зараз ви читаєте новину «Суди і Зеленський покращили позиції: опитування показало, кому довіряють українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі