середа, 28 листопада 2007 13:03

Суддя посадив усіх присутніх у судовому залі

Суддя, який засудив до тюремних термінів 46 осіб за те, що під час засідання задзвонив мобільний телефон, позбувся своєї роботи. Співробітник окружного суду Ніагара-Фоллз (штат Нью-Йорк) Роберт Рестайно "вчинив якесь безумство" під час слухань у березні 2005 року, написав голова Суддівської комісії Рауль Фелдер, який ухвалив рішення про звільнення судді, річна зарплата якого складає 113,9 тисяч доларів.

Телефон задзвонив, коли Рестайно слухав справу про домашнє насильство. Обвинувачені мали з"являтися на слухання в суді кожного тижня. Табличка в залі суду попереджає, що стільникові телефони та пейджери мають бути вимкнені.

Коли суддя почув телефонний дзвінок, то розлютився. "Ви всі підете у в"язницю, – закричав він. – Кожна людина, що сидить у цьому залі сяде за ґрати, якщо мені не віддадуть цей телефон. Якщо ви вважаєте, що я жартую, запитаєте тих, хто був тут раніше. Ви всі там будете".

Коли ніхто не зізнався, чий це був телефон, Рестайно ухвалив узяти всіх присутніх у залі під конвой і відправити до в"язниці, де їх обшукали і заштовхали в переповнені камери. 14 осіб, яким не знайшлося місця, відвезли до інших пенітенціарних установ. Суддя наказав відпустити їх увечері.

Під час слухань справи самого судді, він заявив, що спалах гніву був викликаний проблемами в особистому житті. Проте Суддівська комісія ухвалила рішення не на його користь. Адвокат Рестайно Терренс Коннор обіцяв подати апеляцію, повідомляє The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Суддя посадив усіх присутніх у судовому залі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі