вівторок, 27 травня 2008 13:23

Суданські повстанці збили російський МІГ-29

В ході нападу повстанців на передмістя столиці Судану загинув один з російських пілотів-інструкторів МІГ-29, які тренують місцевих солдатів.

Винищувач був підбитий під час бою в Омдурмані.

Пілот-інструктор з Рязанського вищого військового училища катапультувався, парашут не розкрився, пілот загинув. Повстанці, які борються за незалежність Дарфура, були відкинуті на південь Судану, там зараз продовжуються бої.

Тим часом в прес-службі Міністерства оборони РФ відмовилися коментувати цю інформацію, заявивши при цьому, що не знають нічого про цей інцидент. Там також сказали, що яких-небудь перевірок проводити не планується.

Громадянська війна в Судані йде з 2003 року. Урядовим силам і їх прихильникам з арабізованих племен протистоять численні повстанські угрупування, що добиваються незалежності для бунтівної провінції.

За цей час, за даними ООН, загинули 200 тисяч чоловік, більше 2,5 мільйонів стали біженцями. Всі раунди мирного врегулювання, організовані в ході минулих років за ініціативою ООН і Афросоюза (АС), закінчувалися безрезультатно, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Суданські повстанці збили російський МІГ-29». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі