середа, 13 червня 2007 12:38

Судан погодився на введення "блакитних касок" в Дарфур

 
Судан погодився розмістити в Дарфурі миротворчі сили ООН і Африканського Союзу. В цей район будуть направлені від 17 до 19 тисяч військовослужбовців. Більшість з гих - африканські солдати. Вони вже почали прибувати в регіон, страждаючий від міжнаціональних і міжрелігійних зіткнень.

Загальне керівництво миротворцями також здійснюватиме Африканський Союз. Раніше Судан не погоджувався на міжнародне втручання, заявляючи, що проблема Дарфура - виключно внутрішня справа держави.

За даними ООН, в Дарфурі за 4 роки конфліктів загинули більше 200 тисяч чоловік. 2,5 мільйона вимушені були покинути свої будинки.

Сільськогосподарська і продовольча організація ООН напередодні звернулася до країн-донорів з проханням виділити ще 18 мільйонів доларів для надання допомоги цим біженцям. Головним же завданням "блакитних касок" буде охорона таборів біженців.ручання. www.euronews.net
Зараз ви читаєте новину «Судан погодився на введення "блакитних касок" в Дарфур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі